U VB održano prvo gej venčanje dva muslimana, a u Indoneziji…


Venčanje Džaheda Kudhurija i Šona Rogana bi moglo da bude prvi zvaničan gej brak dva muslimana u Velikoj Britaniji.Dvadesetčetvorogodišnji mladoženja Džahed, rekao je za da se osećao kao „crna ovca“ u svojoj porodici koja je poreklom iz Bangladeša, kao i da su ga maltretirali u školi i napadali drugi muslimani iz lokalne zajednice.

Kaže da je pokušavao da promeni svoju seksualnu orijentaciju u skladu sa religijskim stavovima nakon čega je postao sklon samoubistvu.

A onda je upoznao Šona… Počei su da žive zajedno 2015. godine, a verili su se prošle godine.“Sve je ovo samo kako bismo pokazali ljudima da nas ne zanima ničije mišljenje, moja porodica nije želela da dođe, nisu želeli ni da vide ovo, bilo ih je sramota. Oni misle da sam ja bolestan i da mogu biti izlečen, pa su i dalje u toj fazi. Želim da poručim svim ljudima koji prolaze kroz istu stvar da je to okej, pokazaćemo celom svetu da je ok biti gej musliman“

A u međuvremenu u Indoneziji jedan muškarac se sprema za javno bičevanje zbog sumnje da je učestvovao u homoseksualnom odnosu, koji je protivzakonit u ovoj zemlji. Kazna je stigla samo dan nakon što je policija uhapsila preko 100 muškarca u sauni u Džakarti zbog sumnje da su organizovali gej žurku.

Izvor: B92


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.