Terapijska grupa podrške Da se zna!

U okviru udruženja Da se zna! počinje sa radom terapijska grupa podrške za LGBTTIQA osobe i saveznice i saveznike koji se suočavaju sa nasiljem i diskriminacijom u svakodnevnom životu zbog svoje seksualne orijentacije, rodnog izražavanja i identiteta.

Cilj održavanja grupe jeste razmenjivanje doživljaja vlastite egzistencije. Tematski okvir koji smo postavili proistekao je iz potreba ljudi koji su nam se u prethodne dve godine obraćali za podršku, a on uključuje odgovore na neka od pitanja: šta LGBTTIQA egzistencija znači za svakog od nas i kako se odražava na druge identitete? Kakve su naše lične istorije, iskustva odrastanja u (nuklearnoj) porodici, školovanja, rada i intimnih odnosa? Kako doživljavamo reakcije drugih i na koji način nas te reakcije sputavaju ili podržavaju i na koji način mi sputavamo druge ili im dajemo podršku? Da li nas zajedničko iskustvo menja? Da li čujemo jedni druge dok smo zajedno? Kako gradimo sistem podrške koji istovremeno čuva ličnu autonomiju?

Grupa će početi da se okuplja početkom maja i trajaće 12 meseci. Sastanci grupe održavaće se svake subote od 18 do 19.45 h.

Da biste se prijavili potrebno je da pošaljite ime i prezime i kažete nam zašto želite da učestvujete na dasezna@dasezna.lgbt. Rok za prijavu je 24. april 2018. Broj mesta je ograničen.

Učešće je besplatno.

Aida Šteta, moderatorka

Aida Šteta je diplomirana psihološkinja, trenutno na završnoj godini edukacije za psihoterapeutkinju. Od 2015. godine se aktivno bavi psihoterapijom u privatnoj praksi. Živi i radi u Beogradu.

Jadranka Žunić, komoderatorka

Jadranka Žunić je defektološkinja, specijalna pedagoškinja. Živi i radi u Beogradu. U terapiji je od 2011. godine, sada na završnoj godini edukacije u skoli „ Geštalt studio “. Aktivno radi sa klijentima od početka 2017. godine.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.