Srpski gej par napadnut u izbegličkom kampu


Situacija sa LGBT izbeglicama u Nemačkoj je dramatična: ove nedelje, gej par iz Srbije je napadnut i ozbiljno povređen u izbegličkom kampu.

Javid Nabiyev, osnivač LGBTI izbegličke grupe “Queer Refugees for Pride”, saopštio je u sredu da se desio brutalni napad na gej par iz Srbije u izbegličkom kampu u Nemačkoj. Kako on tvrdi, dvojica muškaraca su maltretirana od strane obezbeđenja i napadnuti od strane drugih izbeglica. Obojica su trenutno u bolnici.

Dvojica gej muškaraca su pobegla iz Srbije jer ih je porodica maltretirala jer su gejevi, a policija nije uradila ništa kako bi ih zaštitila.

Nabiyev je kritikovao propust što ovaj par nije premešten u drugi kamp, iako je prijavljivao maltretiranja od drugih izbeglica. “Queer Refugees for Pride” objavili su izveštaj u kome se tvrdi da dve trećine LGBTI izbeglica se ne oseća sigurno u izbegličkim kampovima, kao i da mnogi bivaju vraćeni jer nemačke vlasti ne uzimaju za ozbiljno njihove razloge za bekstvo.

Nemačke novine Süddeutsche Zeitung su ranije objavile da su pojedinim gej izbeglicama postavljana neprijatna pitanja, kao što su “koliko često imaš seks sa svojim dečkom” i “kako vam se svideo seks?”, dok su nemački političari iz Zelene stranke kritikovali praksu da se gej i lezbejke izbeglice vraćaju u zemlje u kojima može da se sudi zbog njihove homoseksualnosti, pod izgovorom da mogu da je sakriju!

Izvor: queer.de


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *