Seks tajne zlatnog doba Holivuda izlaze na videlo

Mislite da se skandali dešavaju samo u “moderno doba”? Varate se. I pre je bilo skandaloznih veza, skrivenih afera i bizarnih postupaka slavnih.

Ketrin Hepbern jedna je od najvećih diva zlatnog doba Holivuda. Bila je poznata po tome što nije htela da se pokorava društvenim standardima, nosila je pantalone kad to nije bilo primereno za žene, bila je glasna i uvek govorila ono što je htela.

Godinama se šuškalo da je Hepbern lezbijka, što je u novom dokumentarnom filmu potvrdila njena bliska prijateljica Liz Smit. To je prvi put da je neko od njenih bliskih ljudi potvrdio tračeve koji kruže decenijama.

Nije Ketrin jedina o čijoj se seksualnoj orijentaciji polemisalo.

U filmu “Skoti i tajna istorija Holivuda” novinar Met Tajrenauer prikazao je kako je izgledao život nekih od najvećih filmskih ikona svih vremena koji su svoju seksualnost ceo život skrivali.

Tajrenauer je sve saznao od izvesnog Skotija Boversa, koji je u zlatno doba, četrdesetih godina pa nadalje, vodio bordel na Holivud bulevaru koji se skrivao iza benzinske pumpe.

“Skoti Bovers spomenuo mi je oko 300 klijenata svog bordela. Neki su potpuno nepoznati, neki su u to vreme bili velike zvezde, a neki su i danas ikone filma. Nisam sve stavio u film, morao sam birati koga ću spomenuti. Mnogo njih smo izostavili. Nisam hteo da se film pretvori u gomilanje tračeva”, rekao je novinar na nedavnoj premijeri.

Među onima koji jesu u filmu su pored Ketrin, i njen dugogodišnji (navodni) partner Spenser Trejsi, Keri, Rendolf Skot, ali i britanski princ Edvard, te njegova supruga Volis Simpson, koji su oboje bili biseksualni i redovno posećivali Skotija u njegovom bordelu.

Ketrin i Trejsi su bili naklonjeni istom polu, a njihova navodna veza je bila pomno isplanirana kako se to ne bi saznalo.

“Za Ketrin ‘sam sredio’ oko 150 devojaka. Seksao sam se s Rokom Hadsonom, Kerijem Grantom, a u kući Frenka Sinatre imao sam trojku s Avom Gardner i Lanom Tarner”, samo su neke od priča Boversa.

Glumci Keri Grant i Rendolf Skot godinama su živeli zajedno i tvrdili da su samo cimeri, a istina je da su bili u strastvenoj ljubavnoj vezi. Javnost je verovala ono što je želela da veruje i oni su se “skrivali” pred svima.

Reditelji Irving Raper i Džordž Kjukor takođe su bili redovni klijenti bordela iza pumpe.

Nakon premijere filma Skoti Bovers je dobio počasno priznanje grada Los Anđelesa za promovisanje LGBTQ istorije i kulture.

“Skoti ti je mogao srediti što god si hteo. U vreme kad homoseksualnost nije bila prihvaćena, kad bi dobio otkaz ako bi se saznalo da si homoseksualac, on je ljudima davao mogućnost da žive i da uživaju”, zaključak je dokumentarca.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.