Sasvim normalna (trans) porodica iz Ekvadora


Vrlo neobična porodica sa Ekvadora je nedavno preplavila novine i stvorila naslove. U stvari Fernando Mačado i Dajan Rodrigez nisu obični roditelji.

Njih dvoje su dobili dete zajedno, ali ono što ga čini jedinstvenim je sledeća činjenica: Fernando je biološka majka a biološki otac Dajan Rodrigez. Fernando i Dajan su transrodni.

“Mi smo kao sve druge porodice, iako možda nemamo ista prava, mi smo isti”, rekao je za BBC-Fernando.

Pre nego što su postali roditelji krajem prošle godine, Fernando i Dajan su već bili važni predstavnici transrodnih organizacija širom svijeta.

Rođenjem prvog deteta, ovo dvoje su postala još važniji primer: oni su prvi transrodni par u Južnoj Americi koji će postati roditelji, piše The Independent.

Po rođenju Fernando je identifikovan kao žena a Dajan kao muškarac. Međutim, nijedno od njih se nije osećala dobro u svojim dodeljenim rodnim ulogama. Usudili su se da se odvoje od normi društva i da budu sami.

Fernando sebe danas vidi kao ženu i Dajan sebe kao muškarca. Nikada nisu imali potrebu da se podvrgnu bilo kakvoj operaciji promene pola, jer su se oboje osećali ugodno u svojim telima, uprkos činjenici da su se više osećali kao suprotni pol.

Danas su srećniji nego ikada ranije – i sanjaju da imaju još dece.

Velika je hrabrost odvojiti se od drugih ljudi i njihovih presuda i živeti sa parom, verujući u isti cilj!

Izvor: Like Mag


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.