Rus odbijen za posao jer izgleda “previše gej”


Eduard Mira iz Rusije je na razgovoru za posao odbijen jer “izgleda previše gej i ne promoviše tradicionalne vrednosti”, po rečima poslodavca koji je zapošaljvao nove radnike.

Mira navodi kako je tokom razgovora više ispitivan o tome kako izgleda nego o profesionalnim sposobnostima i iskustvima.

Eduard je zbog ovoga odlučio da tuži prodavnicu zdrave hrane gde je aplicirao za posao i traži odštetu od 50.000 rubalja (oko 85.000 dinara), ali je na kraju dobio oko 50.000 dinara.

U Rusiji inače postoji zakon koji kaže da je ilegalno poromovisati homoseksualnost i LGBT vrednosti kod dece. Evropski sud za ljudska prava je osudio ovaj zakon.

– Ne razumem kako ja propagiram bilo šta. Moja odeća je veoma svedena, jedino što je možda moglo da utiče na njihov odgovor je moj pirsing na uvetu – rekao je Mira.

Vlasnik prodavnice je za ruske medije naveo da su njihovi kupci uglavnom jaki momci koji idu u teretanu i kod njih kupuju dodatke ishrani, piše Dejli Mejl.

– Bili bi sigurno neprijateljski raspoloženi prema njemu. Nisam bio zabrinut kakav će on utisak ostavljati, već sam bio zabrinut za njegov život – rekao je vlasnik radnje.

Izvor: Blic


2 comments

  1. Ne postoji gej izgled ,gejevi izgledaju obicno kao drugi ljudi .Jedino transvesiti izgledaju drugacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.