Profesor neće da se izvini LGBT populaciji


Poverenik za zaštitu ravnopravnosti objavio je juče mišljenje da je dr Vladimir Dimitrijević, tekstom „U odbranu prirodne porodice”, objavljenim 12. januara ove godine na internet stranici vladimirdimitrijevic.com povredio 12. član Zakona o zabrani diskriminacije. U državnom spisu se izriče preporuka da Dimitrijević na istom mestu uputi „javno izvinjenje osobama drugačije seksualne orijentacije, da se ubuduće suzdrži od diskriminišućih izjava i da u roku od 30 dana obavesti poverenika o sprovođenju ove preporuke” – donosi današnja „Politika” u štampanom izdanju.

Dr Dimitrijević, profesor književnosti u čačanskoj gimnaziji i pravoslavni mislilac, kaže za „Politiku” kako mu „na pamet ne pada da se izvinjava LGBT – u”, i u jučerašnjoj izjavi za naš list navodi:

– Kao pravoslavni hrišćanin, u bilo kom trenutku sam spreman da zamolim za oproštaj svakog koga sam uvredio i ožalostio. Ali, naravno, ne pada mi na pamet da se izvinjavam zbog javno iznetog stava o protivporodičnoj ideologiji političkog homoseksualizma koja se protivustavno nameće Srbiji. Moj stav se zasniva na stavu Pravoslavne Crkve, iznetom u Osnovama socijalne koncepcije RPC, gde se jasno kaže: „Odnoseći se s pastirskom pažnjom prema ljudima koji imaju homoseksualne sklonosti, Crkva se istovremeno odlučno protivi pokušajima da se grešna tendencija predstavi kao „norma“, a utoliko pre da se predstavi kao predmet ponosa i primer za podražavanje. Upravo zbog toga, Crkva osuđuje svaku propagandu homoseksualizma.“

U pritužbi DSZ profesoru se, inače, svrstava u greh što je rečenim tekstom obznanio da se „Srbima umesto komunizma nameće homoseksualizam, pod pričom o rodnoj ravnopravnosti”, da „homoseksualne veze nisu emotivne i da su razvratne”, što tužioci ocenjuju kao posebno uvredljivo, te da „ne postoje homoseksualne veze bez seksa, dok se heteroseksualne veze održavaju i bez njega”.

ČITAJTE:  Rusija zabranila Diznijev crtani jer je glavni lik gej

Izvor: Glas Zapadne Srbije


3 comments

  1. Interesantno je kako religiozni fanatici na gej osobe gledaju kao da su obične seksualne životinje, bez emocija, bez potreba, bez želja i snova. Takvi stavovi mnogo govore o njima, a ništa ne govore o nama.

  2. Baš suprotno od mišljenja ovog “profesora”: u životu sam se nagledao heteroseksualnih parova bez trunke ljubavi; u toj priči su ili zbog života na tuđoj grbači pošto ne žele da rade, pa računaju na to da ih na primer muž izdržava dok one uživaju kod kuće ili da su u toj priči da bi produžili vrstu, dakle, zbog dece.Kako vreme prolazi ova stvar se polako ogoljuje , tako da u nekoj starosti ovakvi parovi sve više posežu za razvodom jer ljubavi nikada nije ni bilo, naprotiv. Suprotno od toga, video sam mnoge gejeve i lezbijke kojima je zabranjeno da se vole, a oni se uprkos represiji društva ipak vole i to bez materijalne koristi ili potomstva koje bi proizašle iz te ljubavi kao kod heteroseksualaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.