Priča o novom Bondu digla ceo Holivud na noge

Iako su se već pojavile spekulacije da bi TV zvezda Džejms Norton mogao da bude novi Džejms Bond, moguće je da je zvezda Rata i mira bude neko drugi. Naime, producentkinja Barbara Brokoli spomenula je da bi sledećeg tajnog agenta 007 mogao da glumi crni glumac ili čak glumica, piše Dejli mejl.

Producentkinju, čiji je otac Albert Brokoli pretvorio špijunske romane Ijan Fleminga u najveću špijunsku filmsku franšizu, pitali su da li bismo mogli da očekujemo ženskog Bonda ili crnog 007.

– Ovi filmovi su često refleksija vremena u kom su nastali tako da uvek pokušavamo pomalo da pomerimo granicu. Sve je moguće – odgovorila je, a zatim dodala:

– Trenutno je to Danijel Krejg, i jako sam srećna, ali ko zna što će doneti budućnost – poručila s producentkinja.

Brokoli je već jednom izmenila Bonda, pa ga od visokog, tamnokosog uglađenog gospodina kog je predstavljao ser Rodžer Mur pretvorila u mišićavog i plavokosog ubicu.

Krejg je još 2015. izjavio da bi radije “prerezao vene” nego igrao u još jednom filmu o Džejmsu Bondu, ali je ipak nagovoren prošle godine, navodno uz pomoć čeka od 100 miliona funti, da po peti put odigra tu ulogu.

– Čuo sam kako ljudi govore da bi trebalo da Bond bude žena ili gej – rekao je novinarima 2015. ser Rodžer Mur, koji je preminuo u maju prošle godine 90. godini.

– Ali, oni ne bi bili Bond iz jednostavnog razloga – to nije ono što je Ijan Fleming pisao. Ne radi se o homofobiji, ili rasizmu, već jednostavno o poštovanju lika – rekao je tada Mur.

Izvor: Srbija danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.