Preminuo policajac koji je na gej paradi oduševio svet


Njujorški policajac Majkl Hens koji je pre dve godine oduševio milione širom sveta nakon što je objavljen video-klip na kojem tverkuje na Gej prajdu, capsule preminuo je u 44 godini.

Miljenik LGBT populacije i aktivista za borbu protiv diskriminacije postao je ogromna zvezda kao pripadnik njujorške policije posle ?uvenog plesa na Gej prajdu.

Hens je preminuo u nedelju uve?e zbog kancera, prenosi “Njujork Dejli Njuz”.

Majklu je u novembru prošle godine dijagnostikovan tumor na mozgu, koji se brzo proširio i metastazirao na plu?ima i jetri.

“Voleo je svoj posao, bio mu je u krvi. Njegove maloletne ?erke tranutno prolaze kroz težak period u njihovim životima jer imaju 12 i 10 godina”, rekao je Majklov brat Piter Hens.

Mnogi su posle viralnog snimka Hensa opisali kao homoseksualca, iako to nije bio. On je radio svoj posao i znao kako na svom poslu da se zabavi bez ikakvih predrasuda.


“Hensove kolege nikad nisu kapirale poentu Prajda, sve dok on nije pošao sa njima u patrolu i zaigrao pred svima. On je pokazao da možeš da budeš strejt muškarac i da umeš da se zabavljaš”, rekao je na?elnik policije Pejdž Ponzeka.

Izvor: Noizz


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.