Predstavnici SNS i američke NVO o zaštiti prava LGBT osoba


Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Biljana Popović Ivković razgovarala je sa predstavnicima američkog Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) o zaštiti prava i sloboda pripadnika osetljivih društvenih grupa u Srbiji, prvenstveno pripadnika LGBT populacije.

Ona je tokom sastanka u Beogradu kazala da Vlada Srbije, koju predvodi SNS, sprovodi politiku potpunog poštovanja ljudskih prava i unapređenja komunikacije sa svim manjinskim društvenim grupama, bez obzira na versku, nacionalnu i seksualnu pripadnost.

“U Srbiji se Parada ponosa već duži niz godina organizuje bez ijednog incidenta, što šalje jasnu poruku da brinemo o bezbednosti naših građana. To je jasan signal da Srpska napredna stranka vodi politiku tolerancije i poštovanja različitosti svih njenih građana”, rekla je Popović Ivković, a preneo SNS.

Član Saveta Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Bob Džo Setvejk ocenio je da su rezultati koje je Srbija postigla u cilju zaštite prava LGBT zajednice značajni, i izrazio uverenje da će se saradnja sa Srpskom naprednom strankom u budućnosti nastaviti istim intenzitetom.

Predstavnici NDI su pohvalili politiku tolerancije Srpske napredne stranke prema pripadnicima osetljivih društvenih kategorija, navodeći da je u skladu sa ciljevima te organizacije koji podrazumevaju nultu toleranciju za diskriminaciju i nasilje.

Nacionalni demokratski institut je američka neprofitna organizacija koja se bavi jačanjem demokratskih institucija širom sveta kroz gradjanski aktivizam.

Izvor: N1


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.