Ponavlja se suđenje Danijelu Vujiću za ubistvo transvestita


Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Danijelu Vujiću zvanom Komarac kojom je bio osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora i naložio da mu se suđenje ponovi.

Danijel Vujić zvani Komarac, star četrdeset osam godina, optužen je za ubistvo transvestita Darka Vujanovića starog četrdeset godina, u njegovom stanu u Beogradu 2013. godine.

Presuda je ukinuta zbog, kako se navodi u odluci objavljenoj na sajtu suda, bitne povrede odredbi krivičnog postupka.

Istom odlukom Vujiću je, međutim, potvrđena kazna od osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Gorana B. u jednoj zemunskoj kafani koje je izvršio odmah posle prvog zločina.

Apelacioni sud je Vujiću produžio pritvor do daljeg.

Mediji pišu da je on u zatvoru proveo 18 godina zbog svirepog ubistva Jelice Koprićanac, 10. aprila 1995. godine a da je ubistvo transvestita i pokušaj ubistva u kafani izvršio mesec dana po izlasku na slobodu.

Iako je bio osuđen na 20 godina zatvora, Vujić se na slobodi našao dve godine pre isteka, pošto je amnestiran.

Danijelu Vujiću će se ponoviti suđenje za krivično delo ubistvo za koje je maksimalna kazna 15 godina zatvora.

On se tereti da je ugovorio sastanak sa Vujanovićem, koji se bavio prostitucijom, kod njega u stanu.

Nakon seksualnog odnosa, Vujić je pokušao Vujanoviću da podmetne novčanicu od jednog dolara, kao da je od 100 dolara, ali je Vujanović to primetio, počeo da viče i udario okrivljenog.

Vujić je uzeo nož koji je poneo sa sobom i izbo Vujanovića sedam puta.

Nakon ubistva otišao je u Zemun u kafanu. Pošto je popio piće, pozvao je Gorana B. da mu naplati račun, a kad je ovaj prišao, uzeo je nož i ubo ga tri puta.

Mediji pišu da je Danijel rođeni brat Ilije Vujića, zvanog Bumbar, koji se nalazi na izdržavanju 40-godišnje zatvorske kazne, zbog monstruoznog ubistva iz 1993. godine, kada je sa saučesnikom ubio Veru Židić (42) u Pohorskoj 33 pošto mu nije dala zahtevani novac, pola miliona maraka.

Bio je osuđen na smrtnu kaznu ali ta kazna je ukinuta 2000. godine.

Izvor: RTS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.