Podneta pritužba protiv ministra Popovića

Gej lezbejski info centar je po hitnom postupku podneo pritužbu protiv ministra Nenada Popovića zbog tvita kojim preti i diskriminiše LGBT populaciju. On je juče na svom tviter profilu povodom vesti „Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu i izdanje na srpskom“ napisao: U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da „Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata“.

Sramotno je da jedan ministar u vladi Ane Brnabić piše tako nešto, a još veća je sramota što Ana Brnabić neće ništa učiniti povodom toga.

Gej lezbejski info centar zahteva javno izvinjenje od strane ministra Popovića zbog ovakvih zapaljivih izjava u kojima poziva na hitno zaustavljanje i stajanje na put! Ovakvim izjavama ministar doprinosi povećanju homofobije u društvu i nasilja nad LGBT osobama.

Istopolne porodice nisu realnost samo na zapadu i Hrvatskoj, već i u Srbiji. Lezbejke se u Srbiji ostvaruju kao majke, ili tako što imaju decu iz prethodnih brakova ili uz pomoć banki sperme kojih ima na zapadu. Gej muškarcima je teže da se ostvare kao očevi, te mahom decu imaju iz prethodnih brakova ili imaju decu sa lezbejkama putem veštačke oplodnje. Moramo shvatiti da društvo ide napred, koliko god tzv. ministar za inovacije i tehnološki razvoj pokušava da Srbiju drži u 19. veku. Želja LGBT osoba da se ostvare kao roditelji ne može da ugasi ni ministar Popović, niti Vlada Republike Srbije niti ovo društvo!

Slikovnica o kojoj je reč pomaže deci koja imaju LGBT roditelje i nama je kao društvu je obaveza da toj deci olakšamo odrastanje u državi kakva je Srbija.

Ako premijerka Ana Brnabić povodom ovog slučaja ništa ne uradi, zahtevaćemo da joj se oduzme nagrada „Duga“ koju je prošle godine dobila za doprinos LGBT pravima, jer praksa pokazuje da za godinu dana otkako je dobila tu nagradu, apsolutno ništa nije uradila za svoju populaciju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.