Otvara se Prajd info centar u Beogradu

U četvrtak, 16. avgusta u 11 časova otvara se Prajd info centar koji se nalazi u ulici Kralja Milana 20 u Beogradu. Otvaranje Prajd info centra predstavlja uvod u ovogodišnju Nedelju ponosa koja će se održati od 10 – 16. septembra.

Prajd info centar predstavlja prvi javni prostor u centru grada u kojem će građani svakog dana moći da se informišu o Beograd Prajdu i aktivnostima koje sprovode organizacije koje se bave pravima LGBT zajednice. Radno vreme će biti svakog dana od 10:00 – 20:00h. Otvaranje Prajd info centra je od izuzetne važnosti za LGBT zajednicu koja je i dalje nedovoljno vidljiva u Srbiji. Aktivnosti koje će se odvijati u Prajd info centru usmerene su ka povećanju informisanosti društva o problemima LGBT zajednice, a ujedno će i omogućiti otvoreniji pristup informacijama o Beograd Prajdu kao najznačajnijoj javnoj manifestaciji, koja ima za cilj unapređivanje ljudskih prava određene društvene grupe.

Nedelja ponosa će obuhvatati više od 50 različitih događaja, uključujući Međunarodnu konferenciju o ravnopravnosti brakova, Prajd Forum, izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije, javne diskusije, predavanja i žurke. Prajd info centar će biti mesto gde će se odvijati neke od aktivnosti organizacija koje se bave pravima LGBT zajednice pre, tokom i posle same Nedelje ponosa. O svakoj od navedenih aktivnosti se građani mogu lično informisati u Prajd info centru, gde će ih dočekati volonteri sa svim potrebnim informacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.