Optužbe za seksualno zlostavljanje i u Metropoliten operi

Metropoliten opera je najavila istragu povodom optužbi da je višegodišnji dirigent Džejms Livajn pre 30 godina seksualno zlostavljao jednog muškarca koji je u to vreme bio tinejdžer.

Taj sada sredovečni muškarac koji je optužio Livajna, prijavio je policiji u gradu Lejk Forest u oktobru 2016. godine da je imao seksualni kontakt sa dirigentom kada je imao manje od 18 godina.

Rekao je da je stupio u kontakt sa policijom u Lejk Forestu jer su se neki od njegovih susreta sa Livajnom dogodili u tom gradu sredinom 1980-ih godina.

Detalji policijskog izveštaja obelodanjeni su u subotu na portalu Njujork posta, a zvaničnici Metropoliten opere naveli su da su za policijski izveštaj saznali prošle godine.

U saopštenju Metropoliten opere je navedeno da je oktobra 2016. godine Livajn rekao da su optužbe “u potunosti lažne”, ali da će Metropoliten preduzeti “odgovarajuće mere” ako se utvrdi da su optužbe istinite.

Muškarac koji je optužio Livajna za seksualno zlostavljanje u to vreme nadao se muzičkoj karijeri, a policiji je rekao da ga je dirigent pozvao na audiciju u Njujork i da ga je potom ohrabrio da učestvuje u seksualnom “eksperimentisanju”.

On je rekao da se njegova veza sa Livajnom trajala i kasnije, te da mu je kompozitor godinama davao novac zbog finansijskih problema, što je iznosilo više od 50.000 dolara.

Policiji je rekao da je poslednji put razgovarao sa Livajnom 2014. godine, kada mu je rekao da mu više neće slati novac.

Livajn, koji je od 1973. bio glavna muzička snaga Metropoliten opere, već godinama ima zdravstvarne probleme, uključujući jedan oblik Parkinsonove bolesti.

Izvor: N1info

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.