Olivije Žiru uz gej fudbalere

Francuski reprezentativac, napadač Čelsija Olivije Žiru kaže da je mnogo teško u današnjem fudbalu priznati da si homoseksualac i da razume njihovu bol.

Homoseksualnost među fudbalerima svakako postoji, baš kao i među drugim ljudima iz drugih oblasti života.

Ali, baš u fudbalu je malo onih koji su javno istupili i rekli: “Ja sam gej”.

Napadač Čelsija, francuski reprezentativac Olivije Žiru podržava svoje kolege homoseksualce i ističe da razume njihovu bol i koliko im je stvarno teško da to javno kažu.

“Gotovo da je njima nemoguće da to kažu, takve su okolnosti. Znate, u svlačionici je mnogo testosterona, zajednički su tuševi, svi smo tu na okupu… nezgodno je, ali tako je”, rekao je Žiru u intervjuu pariskom “Figarou”.

Žiru je pre šest godina pozirao za naslovnu stranu jednog gej magazina. I kaže da mu to nimalo nije smetalo. U intervjuu su ga podsetili da je do sada jedini fudbaler u Premijer ligi koji je otvoreno priznao da je gej bio Tomas Hiclšperger, koji se povukao iz fudbala 2013. godine.

Razumem bol i tešku poziciju tih momaka koji treba javno da istupe i kažu – ‘da, ja sam gej’. To je zaista pravi prihiloški test ličnosti i izdržljivosti karaktera. Ja sam veoma tolerantan prema gej osobama. Kada sam igrao za Monpelje fotografisao sam se za naslovnu stranu jednog gej magazina. U Arsenalu su me jednom prilikom pitali da li bih nosio oznaku duginih boja (obeležje homoseksualaca, prim. aut.) i rekao sam da hoću, bez problema“, kaže on i ističe:

“Mora još mnogo da se radi da se fudbal približi savremenim tokovima u svetu”.

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.