Navratilova o rasistima i homofobima u tenisu

Martina Navratilova optužila je Asutraljianku Margaret Kort da je homofob i pozvala organizatore Australijan opena da preimenuju Arenu koja nosi njeno ime.

Margaret Kort je prošle nedelje u pismu objavljenom u australijskim medijima navela da će prestati da leti kompanijom Kvantas jer je taj avioprevoznik postao aktivan promoter istopolnih brakova.

Kort je otvoreni kritičar homoseksuelnosti decenijama, a ove nedelje je ponovo govorila o tome u intervjuu za hrišćansku radio stanicu. Ona je tada rekla da je tenis pun lezbijki i da su transrodna deca “delo djavola”.

Te izjave legendarne teniserke, koja je sada hrišćanski pastor, podigle su veliku prašinu. Danas se oglasila i Martina Navratilova.

Povezivanje LGBT osoba sa nacistima i djavolima? To nije u redu. To je bolesno i opasno“, napisala je Navratilova u otvorenom pismu Margaret Kort.

Sada je prilično jasno ko je Margaret Kort. Neverovatna teniserka i rasista i homofob. To što ona izgovara nije samo njeno mišljenje. Ona aktivno pokušava da spreči da LGBT osobe dobiju jednaka prava. Napomena za Kort – i mi smo ljudska bića, takodje“, napisala je Martina.

Navratilova je organizatorima Australijan opena predložila da sadašnja Margaret Kort Arena ponese ime Ivon Gulagong, po australijskoj teniserski aboridžinskog porekla koja je bila u vrhu svetskog tenisa krajem 70-ih i početkom 80-ih godina i prva na VTA listi 1976. godine.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.