Napadnuti LGBT aktivisti u Beogradu


Udruženje „Da se zna“ saopštilo je danas da je tokom protestnog marša koje je organizovalo u Beogradu povodom Medjunarodnog dana žena, napadnuta njihova izvršna direktora Dragoslava Barzut koju su napadači, kako se navodi, više puta pljunuli.

Navodeći da su aktivisti sa LGBT+ zastavama organizovano krenuli na marš sa namerom da podrže ženski pokret i istaknu probleme LBT+ žena, iz udruženja su saopštili da su „još na Terazijama počeli da ih prate i snimaju dva mladića“.

„Homofobična dobacivanja su kulminirala kada su napadači više puta pljunuli Dragoslavu Barzut, izvršnu direktorku našeg udruženja“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se kao „posebno zabrinjavajuće“ što su tokom incidenta aktivisti udruženja u više navrata pozivali prisutnu policiju da reaguje što su policajci, kako se navodi, odbili uz obrazloženje da nisu ništa videli.

ČITAJTE:  Policajac ubio televizijskog voditelja i njegovog partnera

„Nakon što je incident eskalirao, policija je mladiće legitimisala, ali je nepoznato šta se sa njima dogodilo. Smatramo nedopustivim ponašanje pojedinaca i institucija koje smo danas doživeli. Mi smo deo ovog društva i zahtevamo da se odgovorni za današnji incident adekvatno sankcionišu“, piše u saopštenju Udruženja „Da se zna“.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.