MUP posvećen unapređenju manjinskih zajednica

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković na sastanku sa komesarom za ljudska prava Saveta Evrope Nilsom Muižnieksom istakla je da je Ministarstvo posvećeno unapređenju prava LGBT populacije, romske nacionalne manjine, kao i drugih manjinskih zajednica.

“Svi građani Srbije imaju apsolutno jednaka prava. Ministarstvo unutrašnjih poslova uvek je u službi građana i otvoreno je za dijalog i saradnju”, rekla je Popović Ivković, saopšteno je iz MUP-a.

Muižnieks je pohvalio napore Ministarstva koji su uloženi na ubrzanju procedura izdavanja ličnih dokumenta pripadnicima romske nacionalne manjine i istakao kao pohvalnu i činjenicu da je i prošlogodišnja “Parada ponosa” prošla bez incidenata i da su pripadnici policije omogućili njeno nesmetano i bezbedno održavanje.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova sa novinarskim udruženjima.

Popović Ivković je podsetila da su u cilju efikasnije zaštite novinara Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republičko javno tužilaštvo zaključili sa novinarskim udruženjima Sporazum o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova profesionalno reaguje na sve prijave ugrožavanja bezbednosti novinara. Međutim, većina pretnji stiže putem društvenih mreža, pa efikasnost policije u ovim slučajevima zavisi i od dostavljanja informacija od strane ‘Fejsbuka’ i ‘Tvitera’, ali odgovori nažalost nekad izostaju”, naglasila je Popović Ivković.

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.