Marej podržao gej brakove

Veliku pažnju prošle nedelje izazvala je legendarna teniserka Margaret Kort, koja je javno izrazila nezadovoljstvo što avio kompanija “Kvantas” podržava istopolne brakove, a uputila je i pismo u kome najavljuje da će izbegavati letove njihovim avionima.

To je naišlo na osudu liberlanih Australijanaca. Mnogi teniseri su osudili ovu izjavu, a na konferenciji za novinare posle pobede nad Kuznjecovim u prvom kolu Rolan Garosa to pitanje je postavljeno i najboljem teniser sveta Endiju Mareju.

– Ne vidim razlog zašto je nekome problem kada se venčavanju dve osobe koje se vole. Dva muškarca ili dve žene, to je sjajno. Ne razumem zašto je to bitno. To ne treba ostalih da se tiče. Svi bi trebalo da imaju jednaka prava – rekao je Marej.

Najžešća reakcija, očekiveno, stigla je od Martine Navratilove, koja je podržala ideju da se “Margaret Kort arena” u Melburnu više ne zove tako. Najbolja australijska teniserka Samanta Stosur najavila je bojkot Australijan opena ako ne promene ime terena u Melburnu.

Izvor: Vesti online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.