Lukas: Pre su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim

Pevač Aca Lukas izjavio je za “Novo jutro” da nije bilo govora mržnje u njegovoj izjavi o homoseksualcima i da, u slučaju da bude tužen, njegov jedini i dovoljan dokaz biće snimak emisije u kojoj je sporna izjava izgovorena.

– Pre su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim. U emisiji sam rekao samo to da njihova prava nisu ugrožena. Imam mnogo prijatelja homoseksualaca, svi oni znaju moje stavove i niko od njih ni ne pomišlja da bude deo gej parade. Ja sam potpuni protivnik izražavanja bilo kakve seksualne orijentacije na ulicama – kaže Lukas.

Seksualna orijenatcija je, kako ističe, privatna stvar.

Govoreći o pravima homoseksualaca, pevač smatra da ona u Srbiji nisu ugrožena.

– Nisu ugroženi kada, recimo, traže posao pa odlaze na intervjue i razgovore, kupuju kuću, pa razgovaraju sa prodavcem. Tom prilikom niko ih ne pita da li su gej ili ne. Nije im zabranjeno da idu ulicom i drže se za ruke, a ako ih tom slučaju neko napadne, biće kažnjen, kao i svaki drugi nasilnik – ističe Lukas.

Govoreći o izjavi: “da je Bog hteo da homoseksualci rađaju decu, dao bi im matericu, a ne g*zicu”, Lukas kaže da je tom izjavom izneo svoj stav i da bi tužbom protiv njega zbog iste, bila ugrožena njegova prava.

– Oštro se protivim tome da homoseksualci usvajaju decu, jer gde je onda ljudsko pravo usvojenog deteta kojem niko nije dao mogućnost da izabere da li hoće da živi sa mamom i tatom ili sa tatom i tatom? Od davnina se zna šta je porodica – mama i tata. Zato kategorički stojim iza toga da sam protiv usvajanja dece od strane homoseksualaca – kaže Lukas.

On podvlači da tokom emisije nikoga nije vređao, niti mu je to bila namera, ali je “verovatno bio malo oštriji” kada se govorilo o ovoj temi.

– Sad sve ispada kao da se pravdam, ali ponavljam da imam puno prijatelja homoseksualaca, koji dele moj stav i koji bi, po potrebi, mogli biti i moji svedoci. Nemam ništa protiv bilo koje seksualne orijentacije, sem onih bolesnih, ali zašto paradirati? To su lične stvari. I ko to njih ugrožava? – zapitao je pevač.

U slučaju tužbe, ističe da će otići na saslušanje bez advokata, sa snimkom emisije i svojim gej prijateljima kao svedocima.

– Traže prava, a gde su moja prava? Pre deset godina upucan sam ispred svoje zgrade. Ni dan danas nema pomaka u istrazi. Što se neko nije pobunio i pitao šta se sa tim dešava? Šta ćemo sa tim da radimo? – zapitao je Lukas, dodajući da bi rado pevao na gej žurci i da bi se rado sastao sa predstavnicima gej populacije i porazgovarao o svojoj izjavi koja je toliko aktuelna u proteklim danima.

Ceo snimak gostovanja Ace Lukasa u “Novom jutru” pogledajte u nastavku:

Gostovanje Ace Lukasa u emisiji “Ćirilica”:

Izvor: Večernje novosti

One comment

  1. Oduvek mi je bilo smešno kada ovakvi homofobi kao što je nafiksani Lukas govore da je Bog hteo, dao bi homoseksualcima matericu da se razmnožavaju…Ove hetero budale seks shvataju kao instrument oplodnje i radjanja dece, a ne kao svrhu zadovoljenja ljudske potrebe za seksom, jer je čovek i seksualno biće izmedju ostalog.Ispada da se heteroseksualci hebu samo zbog potomstva, a ne i iz zadovoljstva. Homoseksualna je ljubav čistija: oni ne traže od partnera da se rodi beba, a ako druga strana ne može iz nekih razloga to da im pruži, da traže razvod; ne žene se radi sticanja imovine; rizikuju mnogo toga i nemaju nikakvu podršku okoline, naprotiv…A ipak , njihov je seks iz čistog zadovoljstva, bez neke druge koristi koja bi proistekla iz tog odnosa…Ova nadrogirana budala bi trebalo da shvati da postoje 1. strejt muškarci, 2. strejt žene, 3.gej muškarci, 4.gej žene, 5. biseks muškarci, 6. biseks žene, 7.transrodne osobe oba pola, 8. aseksualne osobe oba pola…Svet nije crno-belo…belo kao kokain…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.