LDP: Uvek smo bili prijatelji LGBT zajednice


Kandidati LDP sastali su se sa predstavnicima udruženja „Da se zna“ kako bi razgovarali o problemima sa kojima se LGBTTIQA populacija susreće i njihovom rešavanju.

Kako je saopšteno, kandidatkinja LDP-a Anita Mitić rekla je da je LDP od osnivanja prijatelj LGBT zajednice, te dodala da Beograd treba da podrži borbu protiv diskriminacije i suzbijanje nasilja.

„LDP ima “autovane“ kandidate za odbornike u Skupštini grada. Trudili smo se da naša lista bude što otvorenija. Mnogi predstavnici LGBT zajednice sa kojima smo razgovarali nisu želeli da se angažuju javno, ali smo se dogovorili da nađu svoj način da budu deo kampanje“, rekla je Mitić.

U razgovoru sa predstavnicima „Da se zna“ zaključeno je da veliki problem u Beogradu predstavlja vršnjačko nasilje izazvano trans i homofobijom, a koje često nailazi na potpunu tišinu nadležnih i prebacivanje krivice sa jedne institucije na drugu.

Kandidati i kandidatkinje LDP-a poručili su građanima da počnu da prihvataju pripadnike LGBT zajednice kao sugrađane, prijatelje, komšije, a ne samo da ih tolerišu.

Mitić je istakla da postoji veoma limitirana podrška LGBT zajednici što je moglo da se vidi i na prethodno održanim paradama ponosa.

„Grad Beograd treba finansijski da učestvuje u organizaciji Parade ponosa. Ona je dobra i važna za Beograd, predstavlja jedan vid političkog protesta i mesto okupljanja ne samo LGBT zajednice, već i onih koji je podržavaju“, kaže Mitić.

Na sastanku je zaključeno da Beograd mora da bude ponosan na Paradu i da ona ne bude tretirana kao neprijatnost, već kao nešto čime se svi ponosimo.

Izvor: Studio B


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.