Krivična prijava protiv maloletnika koji je napao trans osobu


Policija je po nalogu nadležnog tužilaštva podnela krivičnu prijavu protiv jednog maloletnika osumnjičenog da je 30. aprila ove godine u centru Beograda napao transrodnu osobu.

„Krivična prijava u redovnom postupku protiv maloletnika podneta je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teške telesne povrede, a intenzivno se radi na identifikaciji i pronalasku ostalih osoba koje su učestvovale u izvršenju ovog krivičnog dela“, navodi se u odgovoru Insajderu.

U odgovoru na pitanje Insajdera da li je MUP izvršio kontrolu povodom tvrdnji Udruženja građana “Egal” da su se pripadnici Policije neprimereno ponašali prema transrodnoj osobi, u MUP-u navode „da Odeljenje Policijske uprave za Grad Beograd za kontrolu zakonitosti preduzima mere iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja njihove osnovanosti“.

Podsetimo, udruženje „Egal“ je 2. maja saopštilo da je transrodna osoba prijavila da je fizički napadnuta, a da su je u Policiji između ostalog pitali „šta ti treba da se tako oblačiš?“.

Tada je Insajderu odgovoreno da će MUP Srbije povodom ovih tvrdnji ispitati sve „činjenice i okolnosti“ .

Sinoć se dogodio drugi napad na trans osobu u centru Beograda u poslednjih 10 dana.

Na pitanje novinara Insajdera da li je Policija otkrila ko je sinoć napao trans osobu u centru Beogradu, imajući u vidu da je veći deo pokriven kamerama, u MUP-u navode da je policija odmah po prijavi izašla na lice mesta i intenzivno radi na identifikaciji počinilaca.

Izvor: Insajder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *