Još jedan napad na Prajd info centar

Izlog Prajd info centra u Ulici Kralja Milana u Beogradu sinoć je išaran sprejem, potvrđeno je agenciji Beta.

Predstavnik Udruženja „Da se zna“ Aleksandar Savić kazao je da je do incidenta došlo tokom protestne šetnje „Zaustavimo veleizdaju – Kosovo je Srbija“.

U Beogradu je sinoć održana protestna šetnja u organizaciji Demokratske stranke Srbije i pokretača Apela za odbranu Kosova i Metohije sa koje su okupljeni poručili da neće prihvatiti podelu Kosova i Metohije.

Organizacioni odbor Prajda: Pronaći i kazniti napadače centra u Beogradu

Organizacioni odbor Beograd Prajda zatražio je večeras od policije i tužilaštva da pronađu i pokrenu krivične postupke protiv napadača na Prajd info centar u Ulici Kralja Milana u Beogrdu, a od političara da jasno i nedvosmisleno osude te napade.

U saopštenju se navodi da je taj centar otvoren pre šest meseci, da je poslednjih dva meseca napadnut nekoliko puta, a poslednji napad se dogodio sinoć.

„Tokom jednog od protesta ‘1 od 5 miliona’ sredinom decembra 2018. godine, prilikom prolaska kolone nekoliko učesnika napalo je prostorije Prajd info centra. Naredni napad se dogodio 8. februara 2019. godine, kada je grupa od sedam nepoznatih počinilaca dobacivala, a kasnije pokušala da provali u prostorije“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju organizacionog odbora Prajda, policija je uhapsila četiri osobe zbog tih napada, ali nema informacije da je tužilaštvo pokrenulo krivične postupke.

„Budući da su napadi učestali, pozivamo predstavnike političkih partija, institucija, kao i javne ličnosti da svojom posetom pruže podršku volonterima i aktivistima Prajd info centra“, navodi se u saopštenju.

Izlog Prajd info centra u Ulici Kralja Milana u Beogradu sinoć je išaran sprejem tokom protestne šetnje „Zaustavimo veleizdaju – Kosovo je Srbija“.

Izvor: Danas

ČITAJTE:  Beograd Prajd: Bez šetnje ove godine!

One comment

  1. Agresivna kosovarska politika nas je i dovela tu gde jesmo. Dokle god se pogresne religiozne pretpostavke forsiraju kao drzavna politika, nece i ne moze biti bolje. Vreme je za konacno oslobodjenje Srbije od Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.