Evo koji će političari doći na Paradu ponosa


Parada ponosa u Srbiji ove godine će prvi put dobiti direktnu i konkretnu podršku Vlade Srbije.

Pošto je potvrđeno da će premijerka Ana Brnabić u nedelju učestvovati u šetnji, kao završnoj manifestaciji Nedelje ponosa, ona će postati prvi predsednik Vlade Srbije, ali i najviši državni funkcioner koji je prošetao ulicama Beograda i tako promovisao LGBT populaciju.

Goran Miletić iz organizacionog odbora Nedelje ponosa kaže da ova okolnost ima izuzetan simbolički značaj. Kako je najavio, u šetnji će biti više ministara nego ikad, a kao i prošle godine, podršku će dati i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Predsednik Aleksandar Vučić pak ne krije da mu ne pada na pamet da ide na Paradu ponosa.

– Nisam ni raspoložen ni zainteresovan i ne pada mi na pamet da idem na tu paradu. Imam pametnija posla, a i da nemam, ne bih išao – izjavio je Vučić.

 
Uz opasku da nema ništa protiv te manifestacije, on je najavio da će paradi prisustvovati premijerka Brnabić i još nekoliko ministara, među njima i Zoran Đorđević, koji je zadužen za resor rada, i Branko Ružić, koji vodi državnu upravu i lokalnu samoupravu.

– Dolazim svakako – potvrdio nam je Ružić, dok njegov kolega iz resora prosvete Mladen Šarčević otvoreno kaže da ne planira da dolazi.

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zajedno s Vučićem ide u Tršić, gde se u nedelju organizuje završna svečanost manifestacije Vukov sabor. Ujedno se obeležava 230 godina od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića.

Ministarka pravde Nela Kuburović učestvovaće na konferenciji „Zločin iz mržnje i govor iz mržnje“, koja se organizuje u okviru Prajda, i verovatno će učestvovati u nedeljnoj šetnji, kao i Jadranka Joksimović.

Izvor: Kurir


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.