DS: Neprihvatljivo vređanje LGBT na protestu

Demokratska stranka (DS) se danas oglasila povodom vređanja homoseksualaca na građanskom protestu u subotu u Beogradu.

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je neprihvatljivo ponašanje dela učesnika građanskih protesta u subotu u Beogradu koji su grudvama gađali Prajd info centar i nosili parole koje svoji sadržajem “duboko vređaju prava građana i građanki”.

“Sramota je i nedopustivo da ovakvo ponašanje male grupe neodgovornih baci senku na veličanstven i masovan građanski skup i na sve divne ljude koji su i šetali za slobodu i život bez nasilja”, navodi se u saopštenju DS.

DS je navela da će se uvek zalagati i iskreno boriti za društvo ravnopravnosti bez nasilja, jer je Srbija dovoljno velika da u njoj svoje mesto za život i lični razvoj mogu da nađu svih, ;bez obzira na njihovu nacionalnu ili etničku pripadnost, seksualno opredeljenje, veru, rasu, jezik, invaliditet i političko ubeđenje.

“Demokratska stranka će uvek stati u zaštitu i snažno osuditi svako nasilje prema drugom i drugačijem… Zbog toga iskazujemo podršku aktivistima i aktivistkinjama Prajd info centra ceneći njihov aktivizam i spremnost i uključenost u borbu protiv nasilja. U toj borbi smo saveznici i uvek će imati našu podršku”, navodi se u saopštenju.

Direktor organizacije Civil rights defenders i jedan od organizatora Parade ponosa Goran Miletić objavio je na Twitteru da su učesnici protesta “Stop krvavim košuljama” gađali grudvama i pljuvali prostorije Prajd info centra.

Izvor: Mondo

One comment

  1. Demokratska Stranka svesno ulazi u koaliciju sa neonacistickim organizacijama pa su ovakve izjave smesne i krajnje licemerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.