Đorđe Živadinović Grgur: U Srbiji gej mora prljavo da igra


Mladu zvezdu u usponu Đorđa Živadinovića Grgura televizijska publika je upoznala u seriji „Ravna gora“ kao kralja Petra II, a armiju fanova stekao je nakon pojavljivanja u „Ubicama mog oca“.

U razgovoru za Kurir on otkriva kako se pripremao za ulogu geja i šta će se s njegovim likom dešavati u novoj sezoni hit serije.

Da li ti je neko iz života bio na pameti dok si stvarao lik Pece?

– Nisam imao određenu osobu kao uzor. Razmišljao sam o tim vanrednim okolnostima u kojima mlad čovek može da se nađe.

Poznaješ li neke gej baletske igrače?

– Smatram da je za moj lik u seriji najmanje važan konkretan posao kojim se bavi. Ono što mi se čini da je bilo najbitnije plasirati kroz lik jeste neka vrsta zastrašenog mladog pojedinca koji u ovoj zemlji nema prostora da živi onako kako želi i bavi se onim što ga ispunjava na način na koji želi, te zbog različitih strahova ne postupa onako kako oseća da je ispravno, već mora da igra po pravilima prljavih igara.

Da li si ulogu kralja, kao i baletskog igrača, dobio zbog talenta ili fizičke predispozicije? Šta je oba slučaja presudilo?

– Smatram da reditelji i kasting direktori zapravo jedini mogu da daju odgovor na ovakva pitanja. Na audiciji se fokusiram na zadatak i trudim se da ne razmišljam o ostalom. Ni pre ni posle.

Šta će se dešavati s Pecom u nastavku?

– Ništa još ne znam o novoj sezoni, osim da bi trebalo na jesen da se nastavi ako sve bude išlo po planu. Kraj je vrlo otvoren, tako da za sve ima prostora, pa i za moj lik.

Da li si nekom od prijatelja ili članova porodice otkrio ko je ubica?

– Nisam.

Izvor: Kurir


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *