Brutalne ispovesti gejeva baciće vas na kolena


Tema nove emisije “U senci” upravo je diskriminacija LGBT populacije, ali i nasilje koje oni često trpe

– U Beogradu brutalno pretučen gej lobista i vođa “Gej parade”.

– Pretukli momka u centru Beograda jer su mislili da je gej.

– U Novom Sadu pretučen gej mladić.

Ovo su samo neki od naslova koje viđate u medijima. Oni svedoče o tome da Srbi kao narod ne mogu da se pomire sa različitostima, od kojih je jedna seksualno opredeljenje.

Tema nove emisije “U senci” upravo je diskriminacija LGBT populacije, ali i nasilje koje oni često trpe. Celu emisiju možete pogledati ovde:

Istraživanja su pokazala da svaka četvrta osoba ne želi da im pripadnici LGBT populacije budu kolege. Trećina ispitanika ne želi da se druži sa njima, a polovina ne želi da pripadnik ili pripadnica LGBT populacije bude vaspitač njihovom detetu.

Prema rečima Borisa Milićevića, člana Glavnog odbora SPS-a, deklarisanog geja i bivšeg gej aktiviste sva istraživanja pokazuju da su

LGBT osobe jedne od najdiskriminisanijih grupa u društvu.

– To je jedna od onih grupa koje trpe najveće nasilje. Lično, ja ne poznajem LGBT osobu a da nije doživela neko nasilje, bilo u porodici, bilo na ulici, bilo u školi. Takođe, svaka LGBT osoba barem jednom u životu doživi diskriminaciju na radnom mestu tvrdi Milićević.

S njegovim mišljenjem slaže se i gej aktivista Predrag Azdejković koji je za Espreso govorio o problemima sa kojima se susreću LGBT osobe.

– Glavni problemi su diskriminacija, omalovažavanje, vređanje…Najveći problem imaju LGBT osobe koje su na prvu loptu vidljive. Gej muškarci koji su mačo, idu u teretanu, nabildovani su – nemaju problem kao oni malo sitniji, isfeminizirani za koje možemo da pretpostavimo na prvu loptu da su gej…njih prepoznaju, a da čak ni ne otvore usta – kaže Azdejković.

Izvor: Espreso


3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *