Božićna frendli reklama za “Tesco”


Najveći britanski lanac supermarketa “Tesco” našao se na udaru javnosti zbog svoje božićne reklame. Naime, u reklami su prikazane različite porodice, a među njima se našla i jedna muslimanska.

“Tescova” reklama se završava rečenicom: “Svi su dobrodošli”, međutim, delu njihovih kupaca nije se svidelo uključivanje muslimanske porodice u slavlje Božića.

– Snažno se protivim vašoj antibožićnoj reklami. Kako se usuđujete politizovati naš praznik za političku korektnost? Više nisam vaš kupac, trebalo je da bolje razmislite. Britanci i dalje žive ovde – napisao je jedan muškarac.


– Svi su dobrodošli u “Tesco” ovog Božića i ponosimo se što ga možemo slaviti na način na koji se ljudi zbližavaju u vreme slavlja. Želeo bih da naši kupci znaju da, bez obzira na to kako slave Božić i što god im treba, mi im možemo pomoći – poručio je lanac supermarketa u službenoj izjavi.

Veliki broj kupaca pozdravio je različitost u reklamama.

– Ako vas vređa “Tescova” reklama, molim vas da ga bojkotujete kako ne bih gledala vaša rasistička lica dok kupujem tamo – napisala je jedna devojka.


U reklami se pojavljuju i crna porodica, homoseksualni par, samohrani roditelji i iscrpljena majka koja gostima govori da izađu iz njene kuhinje.

Pogledajte reklamu:

Izvor: Telegraf


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.