Beograd dobio Drop-in centar


Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje (SRH) Srbije je osnovala Drop-in centar za ljudska prava u Beogradu, saopštilo je danas to udruženje.

Centar je namenjen prvenstveno ranjivim grupama stanovništva, uključujući mlade, žene, migrante, izbeglice, povratnike, LBGT populaciju, osobe sa HIV/AIDS-om, osobe sa invaliditetom.

U saopštenju je navedeno da je Centar takođe dostupan i svim građanima koji smatraju da su im ljudska prava na neki način ugrožena.

U Drop-in centru pripadnici ranjivih grupa mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć i psihološku podršku od stručnjaka posebno obučenih za rad sa osetljivim grupama i za rešavanje problema iz oblasti ljudskih prava.

Od svog osnivanja 2002. godine SRH Srbija radi na kreiranju okruženja koje će biti oslobođeno diskriminacije i rodno ravnopravno kao i na podizanju svesti o HIV-u i AIDS-u.

Asocijacija poslednjih šest godina vodi programe pružanja terenskih i drop-in usluga za LGBTpopulaciju i populaciju romskih naselja, radeći sa timom obučenih i iskusnih profesionalaca.

Oni upravljaju Drop-in centrom i izvode terenske aktivnosti, uključujući vršnjačku podršku, onlajn i telefonsku pomoć, kao i mrežu volontera iz tih populacija u Nišu, Pirotu i Bujanovcu.

Izvor: Mondo


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.