Bela Torn otkrila da je panseksualka

Glumica Bela Torn otkrila je da se identifikuje kao panseksualka. Mnogi koji su gledali njeno gostovanje u emisiji “Dobro jutro, Ameriko”, u kojoj je otkrila svoj novi seksualni identitet, pitali su se: “šta je to”.

Glumica koja je 2016. godine na Tviteru objavila da je biseksualka, sada je ispričala da je nedavno shvatila da se njena seksualnost ne uklapa u etiketu koju je sebi ranije dala.

“Zapravo sam panseksualka, a ni sama nisam to znala. Neko mi je vrlo temeljno objasnio šta je to”, rekla je Torn.

Ona svoju seksualnost opisuje kao favorizovanje nečije ličnosti u odnosu na telo te osobe.

“Voliš bića. Voliš ono što voliš. Ne mora da bude devojka ili dečko, on ili ona ili oni, ili ovo ili ono. Bukvalno, voliš ličnost”, pokušala je glumica da objasni svoju seksualnost.

Mnogi gledaoci su se posle ovog intervjua zapitali šta je to panseksualnost, a Sara Kejt Elis, direktorka GLAAD-a (Američke nevladine organizacije za monitoring medija koju su osnovale LGBT osobe) kazala je za medije da panseksualnost znači da nekoga privlače svi rodni identiteti, odnosno tu osobu privlače ljudi bez obzira na rod.

To znači da osobu koja se identifikuje kao panseksualac mogu da privuku transrodne osobe, neko ko se predstavlja kao rodno neutralna osoba, ili neko ko je homoseksualac, ili heteroseksualac.

Sara Elis je dodala da biseksualnost i panseksualnost nisu sinonimi, mada drugi pojam može da stane pod “kišobran” prvog pojma.

Transrodna tinejdžerka Džez Džening rekla je za magazin Kosmopoliten da panseksualac znači da nema granica i da to više znači da nekoga volite zbog njegove duše.

Izvor: N1info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.