Ana Ćurčin: Verujem u trubadurski način života


Kantautorka Ana Ćurčin održaće sa bendom koncert 19. maja u Domu omladine Beograda čime će zaokružiti život debi albuma “Sketches of Belonging”.

S obzirom da peva na engleskom jeziku, Ana objašnjava da li imata potencijalnu prolaznost ka svetskom tržištu, gde je sve bila i gde planira da ide.

– Ja verujem da mi imamo šta da ponudimo publici i van regiona. Koncerte koje smo do sad imali su bili zanimljivi, dobri i taj put je tek načet i još uvek pokušavamo da uhvatimo tu neku “queer orijentaciju” u našoj međunardnoj strategiji obraćanja publici, s obzirom da me prava mejnstrim muzička industrija zapravo možda ne zanima. U proteklih godinu dana su se desili neki haotični koncerti od Njujorka do Bratislave, Amsterdama, Trsta… I sve sam to odvozala često sama, osim ovo preko Atlantika, naravno… U planu su neki koncerti u Parizu, nekim gradovima u Nemačkoj. Moram da priznam da verujem i u taj trubadurski način života, kad svaki dan odvozaš nekoliko stotina kilometara, odsviraš mali koncert, upoznaš neke nove ljude i onda sa malo većim podočnjacima nastaviš dalje. Jako je naporno ali je srce puno. Važno mi je da pokušavam da održim kontinuitet za sebe i svoj bend nastupima i pravljenjem novog materijala i nije da mi uvek uspeva, ali se svi u tome podržavamo i održavamo – kaže Ana Ćurčin pred veliki beogradski koncert.

Ona najavljuje i nekoliko novih prasama na ovom nastupu.

– Biće, nadam se, više novih pesama na koncertu. Pesme sa albuma “Sketches of belonging” su dobile neku svežinu i promene kroz koncerte. Pesme za sledeću ploču su već tu, ali ćemo i tokom leta raditi na novim. Uoči koncerta ćemo objaviti pesmu “Stay with me” u jednom – da kažem – ogoljenom aranžmanu. Ta pesma je nastala letos u Njujorku i recimo da je nekako meni najaktuelnija i važna. Reč je o jednoj ljubavnoj baladi koja se obraća nekoj želji, viziji boljeg sveta – zaključuje poznata kantautorka.

Koncert će biti održan u Velikoj sali DOB, a ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, po ceni od 500 dinara.

Izvor: Blic


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.