Homofobija u pozorištu „Boško Buha“

pozoriste bosko buha

Novinar gej magazina „Optimist“ zatražio je pres materijal, fotografije i promotivni tekst o predstavi „Gospođa ministarka“ u kojoj Goran Jevtić glumi glavnu „žensku“ ulogu, ali je zahtev odbijen od strane pozorišta „Boško Buha“.

U e-mail poruci izvršna producentkinja Tanja Perović obavestila je našeg novinara da „predstava ni na koji način ne govori o polovima i odnosima među polovima već samo o prerušavanju. I u tom slučaju dobila bi značenje koje nismo hteli da plasiramo. Reklama u tom smislu ne bi nam odgovarala“.

Nakon što je izvršna producentkinja obavestila novinara gej magazina „Optimist“ da im ne odgovara pisanje o predstavi u tom magazinu, o tome je obaveštena Katarina Živanović sekretarka za kulturu grada Beograda koji je finansijski podržao predstavu, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i Udruženje novinara Srbije.

Gej lezbejski info centar kao osnivač i izdavač magazina „Optimist“ smatra skandaloznim da se uskraćuju informacije koje su dostupne svim drugim medijima, samo zato što je u pitanju magazin za LGBT populaciju, naročito ako se uzme u obzir da se rad pozorišta „Boško Buha“ finansira iz budžeta Republike Srbije i gradskog budžeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *