• Home
  • >
  • Društvo
  • >
  • Srbi masovno stupaju u gej brakove u Americi?

Srbi masovno stupaju u gej brakove u Americi?

Štampaj
08. 08. 2016. | telegraf.rs
Tagovi: SAD gej brak Predrag Azdejković Telegraf.rs 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

brak2016-08

Sve je veći broj heteroseksualnih muškaraca koji su u Sjedinjenim Američkim Državama odlučili da promene orijentaciju u gej i da stupe u vezu i brak sa muškarcem kako bi dobili stalnu vizu, takozvani zeleni karton, u ovoj zemlji.

- Strejt momci iz Srbije masovno postaju gejevi u Americi. Oni najčešće sklapaju brak s našim muškarcima koji već imaju zelenu kartu, ali i s Amerikancima, koji su ili hetero ili gej, nevažno, i tako rešavaju pitanje boravka u toj zemlji. Inače, ovo im je sigurniji način od traženja azila, gde postoji mogućnost da budu odbijeni - rekao je izvor iz SAD za beogradske medije.

Srbi u ovakvom homoseksualnom braku moraju ostati najmanje dve godine.

- Drugi razlog sklapanja fiktivnog gej braka je i niža cena jer u prvom slučaju plaćaju oko 5.000 dolara, dok bi, recimo za brak sa Amerikankom morali da daju 10.000 dolara. Eto, u Srbiji ljudima smetaju gejevi, ali ti isti muškarci u Americi glume gejeve da bi dobili stalno boravište - dodao je izvor.

Urednik magazina namenjenog gej populaciji “Optimist” Predrag Azdejković kaže da su kontrole u SAD stroge i da nadležni stalno proveravaju da li su venčani zajedno, te oni moraju i glumiti emocije jedni prema drugima kako ne bi izazvali sumnju.

- Srbi rade i mnogo gore stvari da bi dobili papire, pa mi se čini da su gej brakovi još i najbolja opcija. Mislim da im sklapanje fiktivnog gej braka uopšte ne pada teško. Mahom su to varijatne gde je jedan drug dobio zelenu kartu, pa venča se s drugim. Srbi su profesionalci da prevare sistem, čak i pomoću gej brakova - naveo je Azdejković.

Glasaj: 12345 5
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet