I njima je gej potpuno okej

Štampaj
30. 06. 2015. | Blic
Tagovi: SAD gej brak Blic 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

okej2015-06

Otkako je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država legalizovao bračne zajednice homoseksualnih parova, mnoge poznate ličnosti su javno podržale tu odluku.

Iako na našim prostorima istopolni brakovi još uvek nisu zakonski odobreni, brojni glumci, pevači i voditelji pozdravili su tu odluku američkih vlasti pa su njihovi profili na društvenim mrežama ovih dana u duginim bojama.

Pevačica Tijana Dapčević pozirala je pored svog postera. Jedan od najprivlačnijih glumaca sa ovih prostora Stipe Kostanić, takođe, podržava legalizaciju istopolnih brakova. Nedavno je u Zagrebu održana Parada ponosa, a glumac je na Fejsbuku odmah postavio fotografiju sa povorke. Na Instagramu se oglasila Nataša Kojić, koja, baš kao i njen dečko, muzičar Azija Kajls, podržava ljubav.

- Čestitam na legalizaciji gej brakova u SAD, 21. vek - napisala je Taša.

Njena istomišljenica je i Dijana Janković, koja je postavila šareno srce i potpisala: „Ljubav pobeđuje“. Lider LDP Čedomir Jovanović objavio je fotografiju na kojoj se ljube Lady Liberty, tj. Kip slobode, i „Justicija“, kip pravde.

Međutim, oni nisu jedini koji su za to da više ne postoje gej i strejt brakovi, već da se to zove samo - brak. Još ranije je Marija Šerifović javno podržavala LGBT populaciju, a svoj stav je potkrepila fotografijom na kojoj se dva muškarca drže za ruke.

- Oni se samo šetaju i niko ih ne bije - napisala je Marija, a i Severina pokazuje da je širokih shvatanja.

- Ne želim da verujem da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopšte ne tiču - napisala je.

Mnoge planetarne zvezde su odobrile ovaj zakon, a među njima prvi su Ledi Gaga, Dejvid Bekam, Kim Kardašijan, Majli Sajrus... Ipak, apsolutni šampion je Arnold Švarceneger, koji je postavio profilnu sliku na Fejsbuku u bojama duge, a kada se jedan od njegovih pratilaca pobunio i napisao da više neće biti fan slavnog glumca, Arni mu je samo odgovorio: „Hasta la vista“ i time oduševio mnoge.

Glasaj: 12345 4
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet