Medlin Miler: Ahilov pev

ahilov pevPriča o bogovima i boginjama i kraljevima, junacima i ljudskom srcu.
Grčka u doba junaka. Ahil, “najbolji među Grcima”, sin okrutne morske nimfe Tetide i legendarnog kralja Peleja, odvažan je, srčan i prelep. Patroklo, mladi plahoviti princ, prognan je u Ftiju. U svom novom domu on je samo još jedan nevoljeni dečak koji živi u senci kralja Peleja i njegovog zlatnog sina Ahila.
Posle jednog bezazlenog događaja, dva mlada princa se zbližavajui provode nezaboravne godine dečaštva pod okriljem mudrog kentaura Hirona. Dok savladavaju ratne veštine, njihovo prijateljstvo prerasta u tanano dirljivo osećanje koje će za njih dvojicu biti mnogo više i od samog života.
Sudbna u stopu prati mladog Ahila i kad se pronese vest da je Helena od Sparte oteta, Grci se okupljaju spremajući se za rat protiv Troje. Privučen zavodljivim proročanstvom o slavi, Ahil se pridružuje opsadnicima. Razapet između ljubavi prema prijatelju i straha za njegov život obeležen neumitnom sudbinom, Patroklo prati Ahila u rat, ne znajući da će godine koje nailaze dovesti u iskušenje sva njegova uverenja i osećanja. I da će, i pre no što na to bude spreman, morati da prepusti svog prijatelja sudbini.
Izuzetno dirljiva i uverljiva priča o ljubavi i prijateljstvu, koja se oslanja na drevne grčke tragičare Eshila, Sofokla i Euripida, kao i na Ovidija i Vergilija i na besmrtnu Ilijadu.. Potesna ljubavna priča u pretećoj senci Trojanskog rata i bespoštednog sukoba između bogova i ljudi, mira i slave, žudnje za besmrtnošću i ljudskog milosrđa.

Knjigu možete naći:

Narodna biblioteka Kruševac
Narodna biblioteka ‘Vuk Karadžić’, Kragujevac
Gradska biblioteka Vršac
Narodna biblioteka Bor
Narodna biblioteka ‘Ilija M. Petrović’, Požarevac
Centar za kulturu, Kladovo
Biblioteka ‘Dr Vićentije Rakić’, Paraćin
Gradska biblioteka ‘Božidar Knežević’, Ub
Narodna biblioteka ‘Bora Stanković’, Vranje
Gradska biblioteka ‘Vladislav Petković Dis’, Čačak
Matična biblioteka ‘Ljubomir Nenadović’, Valjevo
Narodna biblioteka ‘Njegoš’, Knjaževac
Javna biblioteka ‘Vuk Karadžić’, Aleksinac
Narodna biblioteka ‘Jefimija’, Trstenik
Narodna biblioteka ‘Radoje Domanović’, Topola
Narodna biblioteka ‘Vuk Karadžić’, Veliko Gradište
Biblioteka ‘Jovan Tomić’, Nova Varoš
Biblioteka ‘Vuk Karadžić’, Kovin
Narodna biblioteka ‘Simeon Piščević’, Šid
Narodna biblioteka Srbije, Beograd
Biblioteka Matice srpske, Novi Sad

0 Shares